In de omgeving van Les Coulisses du Morvan

Naast onze Gîte La Pavot en onze Chambre d’Hôtes, zijn er nog genoeg dingen te doen in de buurt.

Wandelen

Op de vele bospaden en rustige weggetjes, waar u amper iemand tegen komt. Er gaat een wandeling direct vanaf uw verblijf. Verder zijn er verschillende wandelroutes in de directe omgeving.

Mountainbiken

Er zijn verschillende routes uitgezet in de omgeving.

Zwemmen

Er is op 8 minuten een strandje aan de Arroux , in St Nizier sur Arroux, vooral voor de kinderen fijn om te spelen. Een zwemmeertje in Thil sur Arroux, zwembaden in Etang sur Arroux en Luzy, en natuurlijk de grote meren Lac de Pannecière en Lac des Settons.

Vissen

Meren in Thil en Saint Didier sur Arroux, de rivier de Arroux . En ook in de grote meren Lac de Panneciere en Lac des Settons.

Motor-of autoritjes

Over de vele weggetjes in de Morvan.

Kanotochten

De rivier de Arroux, van Etang sur Arroux naar Saint Nizier of Charbonnat.

Etang sur Arroux

Is het dichtsbijzijnde dorp voor alle noodzakelijke boodschappen zoals de bakker, slager, supermarkt, postkantoorpinautomaat, restaurants, bezinepomp.

Hier is ook de Emaus, grote kringloopketen in Frankrijk , een imker met honing te koop uit de omgeving.

Uchon

Vanaf La Chapelle-sous-Uchon leidt er een slingerend weggetje omhoog naar het uitzichtspunt bij Uchon. Je kunt het per auto bereiken of, met een hele goede conditie, per fiets: Uchon ligt op 681 meter, “de parel van de Morvan” is de moeite waard. Bovenop heb je een fenomenaal uitzicht. Je vindt er ook een geologisch fenomeen: Les Rochers du Carnaval.
Rondom Uchon zijn een paar goed gemarkeerde wandelingen uitgezet die je langs nog meer markante rotsen leiden.

Autun

Een oude romeinse stad met vele musea, kathedraal, romeins theater, restaurants en terrasjes. Er is ook een golfbaan met 11 holes, zeer de moeite waard.

Pretpark Parc des Combes

Pretpark met attracties voor groot en klein met toeristische stoomtrein.

Link

Boomklimmen in Givry

In de bossen van Givry (10 minuten van Chalon sur Saône in de Saône-et-Loire, 50 minuten van Le Murger) ligt een leuk uitstapje verscholen voor kinderen (en hun sportieve ouders). Klimmend en klauterend ga je de hoogte in en kun je van de ene boom naar de andere slingeren. Er zijn drie verschillende klimroutes: voor kleintjes van 3 tot 6 jaar, voor kinderen van 7 tot 11 jaar en voor de echte durfals vanaf 12 jaar. Niet exclusief voor kinderen: de oudste deelnemer tot nu toe was 83 jaar.

Link

Wijnen

De bourgogne staat natuurlijk bekend om de wijnen. Bekende wijnplaatsen op een uurtje rijden zijn dan ook Beaune en Meursault .

Boeddhistische Tempel in La Boulaye 

De tempel is gehuisvest in La Boulaye  dus te midden van het glooiende Bourgondische euvellandschap op 15 minuten rijden vindt u  boeddhistische tempel. Deze is voor toeristen te bezoeken.

Bibracte op de Mont Beuvray

Bibracte ligt op de berg Mont Beuvray, 22 kilometer van Les Coulisses in Bourgondië. Op deze berg, in het zuiden van de Morvan, ligt een uitgebreid gebied waar een oude Keltische stad wordt opgegraven. Hier kun je archeologen aan het werk zien, een prachtig museum bezoeken en heerlijk wandelen.